Followers

Thursday, June 24, 2010

Minum Air Bunga - Terasa Nyaman Seperti Di Syorga

Mak hai sedapnye air teh bunga tadi. Lagik fell bila kunyah kelopak bunga nye yang lembut tu. Bunga ape aku tak tau la.. Ada orang kata bunga kekwa. Tak pasti, yang pasti sangat la sedap. Ni officemate aku belikan tadi balik lunch.

First time aku minum teh bunga ni masa kelas belajar kereta. Akak yang ajar aku tu belanja. Dia kata nak minum air bunga tak? Macam kat syorga rasa dia tau... Aku masa tu blur2 jek. Tak pernah tau pasal air bunga ni. Pastu bila rasa, memang terangkat la... Memang best.

Sape tau mana nak dapat bunga yang pakcik kedai goreng pisang tepi simpang tu buat teh? Eh jap, aku rasa aku penah baca entri kat blog seseorang la pasal teh bunga buatan sendrik ni ari tu. Blog sape ek? Sila angkat tangan dan berkongsi maklumat..hehe

6 comments:

ejum said...

xpenah plak minum yg buat sndiri..biasa minum dalam tin jek..

nabilah_2908 said...

uis..sedapnya....kt sini pun susah nk jumpa org jual air bunga ni...bulan puasa bnyk..

biasanya bunga ni di jual kt kedai2 cina yg jual ubt..org panggil seng sei...ha...lbh kurang la tu.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
KEROPOK LEKOR

kodok hijau the ghost writer said...

minum air bunga dah..mandi bunga dah ker? hahahaha

zaizulyynda said...

hahaha..air bunge mmg feveret aku wei..mmg siyes sgt sedap..hoho

Privacy_Resident said...

haiyo camne nak tau rasa di syurga? hehe ;P

BLOG INI BLOG MEREPEK. BERANI SINGGAH LA. HEHE ;)

Didi Nadhirah said...

kat pasar malam banyak je dulu...i tak sempat nak ajar u ye hehehhe ooo lupa i selalu beli soya panas je

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails