Followers

Tuesday, June 8, 2010

Chocolate Blog Itu Minuman, Bukan Nama Blog

Slurpp.. Slurp... aku menghirup air choclate blog yang sungguh nikmat itu. sesekali tersedak buble nye yang liat-liat jeli. Memang mabeles. Itulah kegemaran aku sekarang. Sambil window shopping sambil ber cool blog. Tau dak cool blog tu hape? Ini haa... Sodap =) Aku paling suka chocolate blog dia la.


Ahad lepas, mak suro pergi beli sayur dan buah-buah, peti ais dah kosong katenye. jadi anak yang baik ini pun pergi la ke The Store carik buah dan sayur. Macam biase la, sebelum masuk pasaraya tu mesti nak pekena choclate blog dulu. Berjalan sambil menghirup sangat nikmat.

Jadi berjalan la aku membawa bakul sambil tangan tak lepas choclate blog yang enak itu. Sedang enak melenggang lengok berjalan, aku nampak la ade 3 beradik budak kecik ni tengah sakan main kejar-kejar dalam pasaraya ni. Ish-ish..mane mak ayah ni dik.. Main lari-lari kang terlanggar, pecah barang kat sini kang comfirm2 kena marah kang. Paling tidak kena piat telinga sampai merah.. Bebel aku dalam hati.

Aku meneruskan lengang lenggok. Tiba-tiba.. Bammmmmmm! Ada satu daya buat aku tertolak ke depan sambil tersedak buble dalam choclate blog itu, tersembur! Cett! Budak-budak itu merempuh aku dengan kuasa kuda. Habis tumpah choclate blog kat tudung aku. Tergamam. Budak tu pandang aku dengan pandangan menjengkelkan mungkin..

Aku mula menarik nafas dalam-dalam... Biadap! kataku dalam hati sekali lagik. Si budak terus berlarik. Lari kerana takut dengan aku atau permainan kejar-kejar diorang belum habis aku pun tak pasti..Tinggallah aku si tudung comot terkontang kanting bersama chocolate blog dan bakul yang masih kosong....

Moral of the story : Jangan minum sambil berjalan, tak senonoh lah weh..haha




8 comments:

sI tEDI said...

a'alah anak dara.
minum duduk okey.

Kancilbiru said...

dah la minum berjalan, tak ajak pulak...tu pasal la daulah...hihih...

kodok hijau the ghost writer said...

no komen.. sebab yang punya diri dah tahu apa salahnya eheheheh

zulkbo said...

salam ziarah anda..
moga sihat selalu..
yum yum..cokelat
kegemaranku..
جزاك اللهُ خيراً‎

illafira said...

suka coolblog juga...

Hazzy Ishak said...

tak penah minum
heee

Saddan Juhari said...

aku pon suka minuman nie..
bukan ade kat Johor je ke?

lizz said...

daulat minum sorang2 tak ajak kami.wahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails