Followers

Tuesday, June 15, 2010

Cuti-Cuti Langkawi Hari Kedua Penuh Emosi


Hari kedua kat langkawi, pagi-pagi lagi staff De Baron Resort dah bikin kami panas. Ade ke patut masa kitorang tengah nak ceduk makanan dalam pinggan masa breakfast dia boleh cakap kitorang tak boleh makan kat sini sebab rombongan kami tak ada tempah untuk breakfast ni.

Ok fine, kami keluar dari cafe tu tapi boleh pulak si mamat staff tu cakap kat mak aku breakfast kat sini beharga RM 30 seorang tau dengan nada yang sangat la #$%^&. What the fish! Ingat aku tak mampu bayar? Biadap punye kuli. Geram aku.

Bila ketua rombongan bincang dengan orang atas resort tu, baru tau yang ada salah faham yang mane, staff resort yang urusankan masa kitorang booking bilik tak masukkan sekali breakfast untuk hari tu WALAUPUN telah terang-terangan breakfast tu dah termasuk dalam list! sSangat hampeh kan?

So lepas setel kitorang pun makan la. tapi masa tu my mak cume makan sekeping roti jek. Mati selera dia cakap lepas kena tegur ngan kuli biadap lagi bodo itu. Siapa tak kecik ati weh baru nak ceduk makan orang tegur tak kasi makan. Paling-paling pun biar je la orang makan lepastu harga masukkan je la dalam bil terus, orang bayar la.

Kalau aku la bos si kuli bodo tu, mau aku selam-selam die kat pool depan tuh. Huh

******************************** Tamat cerita emosi ***************************************

Baiklah, hari kedua diteruskan dengan aktiviti naik bot lagik. Kali ni ke Kilim Geoforest Park. Untuk ke tempat ni kena naik bas dulu, jauh jugak dari resort. Sampai je naik bot terus. Antara tempat yang diorang bawak pergi adalah gua kelawar, tempat sangkar ikan nelayan, tempat helang banyak gila dan juga pulau-pulau sekitar situ. Macam-macam pulau.

Kat atas bukit tu, korang nampak tak batu bentuk kura-kura? kalao tak nampak, alamatnya dah dekat............................ la tu.. haha

Ok next ke sangkar ikan nelayan pulak. Yang ni aku tak heran sangat pun sebab aku biasa dah tengok kat kampung aku bila balik kampung..hehe

Ape ntah nama tempat ni. Tapi dia macam lubuk helang la. Banyak gila helang kat sini. Pakcik bot siap baling kulit ayam ke laut pastu helang-helang ni pun turun amik dan makan kulit ayam tu, so bolehlah tengok dengan dekat.. Helang besar-besar gabak tuh.

Lepas tu, tempat paling aku ingat sampai bila-bila, Gua kelawar. Best memang best. First time ni masuk gua. Tu yang excited semacam, jadi orang pertama masuk macm ketua rombongan, lepas tu ada ulat bulu terjatuh cinta dan landing atas kepala aku, baik punya landing.

Akibatnye, sampai sekarang jari masih gatal sebab kuis ulat bulu pakai jari, punya la bijak kan.. Nak tau cerita lanjut pasal ulut bulu ni, boleh baca kat entri ni.

p/s : Mak hai, gila panjang entri ni.. Dah macam blog Zack Zuhairi pulak..haha

4 comments:

jaja9 said...

kurang asam nyer staff hotel tuh..camnih ke staff handle client...hampehsss

EYANG RESI 313 said...

Ziarah di sore hari melihat perjalanan sahabatku.
Nice post untuk gambar pemandangannya.

Kancilbiru said...

kilim memang best....

Awek Tocang said...

rindu pulak kat Langkawi..

:)

http://awektocang.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails