Followers

Tuesday, June 29, 2010

Cukup. Tak Perlu Masam Muka Bila Ada Masalah. Senyum Supaya Muka Cantik Berseri-seri Tanpa Kedut

Oh itu petua berguna. Mengapa nak masam muka lagi bila ada masalah. Nanti muka kau tak cantik, tak ada siapa nak, lagi bertambah masalah kan. Kan elok lebarkan senyuman. Supaya manis saja dipandang. Macam mana nak melebarkan senyuman bilamana kepala berserabut?


Macam ni.. Gunakan kuasa minda. Ingat sesuatu yang manis dan seronok, duaronok dan tigaronok. Contohnya, ingat pada anak-anak sepupu kau yang comel-comel belaka. Tak lama lagi kan mahu berkumpul lagi dalam kenduri cik ita kita? Uh tak sabar..

Selain anak sepupu yang comel, sila tengok koleksi gambar kucing peliharaan kau yang comel-comel itu. Senyuman pasti menguntum melihat kucing buncit enak tidur sambil lidah tersentil.. =)

Hurm.. Tak cukup dengan itu, boleh juga berangan sambil membayangkan kereta idaman. Berangan sambil pejam- pejam mata..

Okeh cukup.. Muka masam sudah kembali senyum menguntum.. Baru la bersemangat meneruskan kerja hari ini.. =)

8 comments:

eqbalzack said...

CRV tu kereta idaman abg eq jugak tu...
tunggu dapat Dr. baru abg eq beli...hehe

kodok hijau the ghost writer said...

satu lagi ..cuba bayangkan ketika naik pelamin mesti beronok - ronok nanti

..nOj.. said...

bygkan makanan yg sedap2 pun boleh menyebabkan hati yg lara menjadik gembira.

eh apehal ramai sgt anak sepupu tersebut. sebaya plak tu. best best

kodok hijau the ghost writer said...

noj ngan aini kalau bab makan korang memang bertaraf dunia hahahhaa

Aini said...

abg eq : Tak lame lgi dh dpt kn...

noj : nak wat cam ne kak, dah sepupu pakat reramai pregnant at d same time..haha =)

kodok : uh ak dah lame tak pamerkan makanan yg mengairahkan kat blog ni kan...

Ainee Cumi said...

wah kalau muda muda macam i ni boleh berangan nak kawin kan? nak pelamin mcm mana semua..wahh! memang tersenyumlah! ahahahaha!

Aini said...

Ainee : Adoi kalau berangan pasal kahwin memang sampai telinga la senyum =)

Nabiel said...

klu tgk aini snyum tuh nmpk dri rse ag mude~hahahaha~
skit ati pn, snyummm jelah..
yelah,nk nmpk mude~=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails