Followers

Wednesday, June 16, 2010

Langkawi - Kecewa Tak Dapat Naik Cable Car Itu. Tak Nak Pergi Langkawi Masa Cuti Sekolah Lagik!


Cerita pasal Langkawi belum habis lagi ni. Aktiviti seterusnya ialah nak naik cable car langkawi. Memang aku excited ni nak naik sebab ini lah yang buat aku teruja nak ke Langkawi. Tapi malangnye nasib kami, tak dapat naik pun ke atas sana. Sebab orang terlalu pack dan jugak cuaca yang kurang baik.

Datang tengahari orang terlalu ramai, tak boleh naik jadi naik bas semula dan pergi tempat lain dulu. Lepas tu bila petang, pemandu pelancong kitaorang kate kawasan cable car tu hujan lebat so memang langsung tak boleh naik dah. Kecewa gilaaaaaaaaaaaaa babas!


Memang frust gila tak dapt naik. Bukan senang nak datang Langkawi, lepas tu dah datang tak dapt naik pulak. Ape lagi, layan je la gambar langkawi cable car dari google ni je ha.. Nak harap gambar dari aku? Haram tak de.. Naik pun tidak, mane nak dapt gambarnye?

So lepas kecewa tak dapat naik cable car, kitorang pun di bawa ke tempat beras terbakar. Tak ada apa yang menarik sangat pun tengok beras terbakar yang tingal sepinggan jek tu. Yang menarik adalah kawasan sekitar dia yang gila murah-murah barang dia weh. Terutamanya kain batik yang cantik-cantik. Memang murah.

Ni yang aku beli. Santek kan.. Nak padankan dengan kebaya. Sampai rumah rasa menyesal pulak beli sehelai jek. Konon tak nak belanja banyak sangat kat beras terbakar tu, takut ada tempat lain lagik murah. Rupanya situ lah paling murah dan best!

Last sekali kitorang ke pekan kuah shopping. Boleh tahan murah la barang-barang. Aku shopping cokelat je masa kat Hj Ismail group. Sibuk dan sakan benor aku tengok mak-mak orang shopping pinggan mangkuk kat sana terutama kat idaman suri nun.


Ni la hasil shopping aku kat pekan kuah. Cokelat semata..haha


Gula-gula ni macam tak ade apa-apa istimewa pun kan? Tapi cuba korang tengok penjuru bawah belah kanan tu. Ada tangan kan? Gula-gula ni lebih besar dari tangan orang dewasa., lebih besar dari kepala budak.. Memang kencing manis la ko nak habiskan sebijik gula-gula ni..haa

Orait, penat jari menaip.. Nak lunch kejap nanti sambung cerita lagik =)

6 comments:

Fifi Rahmat said...

a week before cuti sekolah skrg neh i dah ke sana. mmg padat org. x dpt nk naek jgk. mmg menonggeng gila. tp nk wat cmne kan. berpusu-pusu yg beratur. cuma dpt maen ular sawa je la. habis duet beli brg tah ape2 je. tp waktu malam di pantai cenang memang besh! happening. lepak sana smpai pukul 1.30 pg. haha.

siti nurkhijah said...

masa cuti mmg cam tu...
nanti mai lagi no....

LIP (^_^) said...

ala la sian dia....jgn putus asa..cuba lagi ke sana k...

kodok hijau the ghost writer said...

knp tak bagi tahu kodok awak nak ghi langkawin kalau bagi tahu..awak akan dapat layan first klas. lain kalu nak ghi bagi tahu k

ASaDa RyutaRo said...

siyes rasa nak pegi lagi ke sini! masa pegi hari tu pun tak naik cable car.. hahaha..

Anonymous said...

Hеllo, Ӏ enjοy reaԁing all of your
article. ӏ wanted to write а little сomment to
suрport you.

Also visit mу site :: instant loans

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails