Followers

Friday, January 1, 2010

Al-Fatihah Buat Atok


Alfatihah untuk Arwah atok, Rukiah bt Mursidi yang telah kembali ke rahmahtullah 2 kelmarin, 30 Disember 2009.

Sangat sedih. Pagi tu macam biasa aku keluar rumah nak ke office dalam pukul 7.50 pagi. Masih sempat pandang atok yang hanya mampu baring kat katil sebab penyakit kanser paru-paru yang semakin teruk. Separuh jalan nak sampai office, my abg call cakap atok dah tak ada nafas lagi pukul 8 pagi lepas minum susu. Masa tu aku tak percaya atok dah tak ade, sebab baru je aku pandang atok sebelum keluar rumah tadi. Boleh korang bayangkan?

Sampai rumah, abg ngah tengah baca yasin sebelah atok yang dah terbujur kaku di tutup dengan kain batik lepas ~.

Lepas semua urusan selesai, mayat atok kami bawa ke kampung untuk dimandikan dan di kebumikan. Atok selamat dikebumikan dalam pukul 3 petang.

~Sekarang atok dah tak ada, rasa macam dah tak ade ape kat kampung lagi. Dah hilang suasana balik kampung, dah tak ada suara atok yang sangat baik, sangat prihatin pada anak-cucunya. Lepas selesai kenduri kat kampung, macam biasa sebelum balik, bersalam dengan semua saudara-mara. Masa ni terlupa atok dah tak de, boleh pulak mencarik atok kat dapur nak salam atok, terlupa atok dah tak ade. Sayu ~

Al-Fatihan untuk atok..


6 comments:

Budak Hostel said...

al-fatihah.. moga dia ditempatkan bersama orang yang beriman... =(

Jard The Great said...

al-fatihah gak.. huhuhu.. atuk dan nenek ku da lama tiada..

udacun said...

al-fatihah...

Ariff Shah said...

takziah diucapkan

idans said...

stiap insan pasti merasa saat prpisahan yg terakhir, dunia yang fana pasti akan ditnggalkn.. al-fatihah..

Didi Nadhirah said...

al-fatihah takziah koni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails