Followers

Monday, January 25, 2010

Mari Berpoco-poco Dengan Makcik - Makcik


Seronok tak join mak mak orang berpoco-poco. Macam best je kan. Al kisah Ahad lepas, pagi-pagi lepas subuh aku terasa rajin nak berjoging kat taman yang baru siap kat sebelah rumah aku tu. Punya la semangat, ajak mak dan paksa adik yang kecik tu bangun nak pergi taman.

Dalam pukul 6.50 semua orang pun dah bersiap, maka bermula la misi kitorang kat situ. Sampai kat taman, yang ada cuma makcik-makcik yang tengah berlari-lari anak. Semuanya melayu. Cett..sorang budak muda pun tak de, comfirm masih berdengkur lagi semua ni. Dapat la buat dua pusingan. Lepas tu penat. Dah penat tu main la pulak semua permainan yang ada kat taman tu.

Tengah syok-syok bersenam, datang seorang makcik, "ni dah ramai-ramai kat sini sekarang ni kalau kite buat poco-poco pun best gak kan?" Si makcik memberi idea. "Aah..nanti kita bawak radio yang portable tu, boleh pasang lagu poco-poco". Sambung seorang lagi makcik. "Ok tak?" Makcik tadi menunggu respon daripada kami semua sambil menari poco-poco tanpa muzik di hadapan aku.

Aku senyum je.... Weee..nanti aku akan join group poo-poco bersama makcik-makcik ini. Ok ape, bercampur dengan komuniti taman perumahan aku ni.. Walaupun makcik-makcik belaka je yang ada pagi-pagi buta macam ni..hehe..

p/s : cuba tunggu petang sikit, comfirm ramai budak muda datang berpasang-pasangan kat taman macam ni kan..huuu.

15 comments:

eyes143.. said...

besh ouh wt poco2 neh...

melenggang patah2.. :p

•·.·´¯`·.·eZ·.·´¯`·.·•™ said...

poco-poco la paling aku fail.. ^_^

* mEsSy * said...

jom p0c02.. agagagag.. :)

hajarus said...

wow.. bestnyer berpoco2...

Faarihin said...

dah lama tak join poco2 ni.. teringat masa camping dulu.. kena menari poco2 sampai tak bosan2. hohoho.. (^__^)

adiwarnatasya said...

Memang best berpoco2...
Dah cuba hiks!!!
Tapi agak susah gak...:)

JAI said...

Suka music dia..menghayalkan..hehe

ARC said...

hahaha ok nice 1...gila best
pagi makcik, petang anak dara

anaak muda xbuat benda bpekdah pe r nak jadik

Cita-cita kami nak jadi angkasawan part2

wan yaakub said...

ms ni la nak ngorat mak2 org hahhahahaha

sI tEDI said...

kena gugel ssejarah poco2..

:)

afiq said...

bagus! merapatkan hubungn silaturahim...

Eyriqazz said...

You can't sing,you can't dance ,so what u can do?

Umm..I can poco2...

hik2

avid gunner said...

poco-poco indonesia punya. tanak ah..

zaradgreat said...

pernah gak try poco2
masa praktikal dulu
hohhoho
best jugak!

Ila-Ali said...

Poco2 salah satu cara nak kuruskan badan..lagi enjoy sebb dpt goyang-goyang kan badan...emm..dah lama tak poco2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails