Followers

Wednesday, January 6, 2010

Cheese Cake

Gambar tidak dapat snap kerana habis suda di telan

Ok menu makan tengahari kita hari ini ialah sepotong Cheese Cake yang sangat menggiurkan. Ianya adalah baki cheese cake yang di beli kat Sutera Mall malam tadi. Mulanya tak de niat pun nak beli. Tapi bila tengok harganye yang lagi murah daripada biase, sambar jugak la sebijik. Itu pun lepas beberapa kali diyakinkan oleh si penjaga roti bahawa Cheese Cake itu dijual murah bukan sebab sudah mau expired. Jahat aku ni, suke sangat buruk sangke, dah orang nak jual murah beli je la, banyak soal lagi. Antara soal jawab dengan si budak penjaga roti;

Aku : Berapa harga cheese cake ni, tak de tanda harga pun ni. Saman kang haaa.

Budak roti : Baru letak kak, lum sempat bubuh tanda harga. RM 6.90.

Aku : Ye ke?? <--------- Membuat muka tidak percaya sebab selalu tengok harga RM 9.90.

Budak Roti : Iye kak

Aku : Nape jual murah-murah ni, dah nak expired ek kek ni? <---- buruk sangka!

Budak Roti :
Tak la, tengok expired date die tu.

Aku : Owh..Cube awak scan harge die nak tengok <--- Menjuih bibir ke arah kaunter

Budak Roti : Okeh.

Tett..tett..mesin berbunyi ----> Harga Rm 6.90

Aku : Okeh, saye amik <-------- Hati girang gumbira kerana hati suda cukup yakin.

3 comments:

cik SaraH said...

wow...besh nye...buat i kempunan neh~

Zuewairy said...

sedapnya;)

s.c.h.u.l.t said...

9 hengget 90 sen???! herk! *tercekik*

nampak sgt dh lama xmakan cheescake. (er..makan SR punya je. haha)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails