Followers

Sunday, January 10, 2010

Alahai Perempuan...

Okeh siang tadi kau pergi mall dengan niat suci murni di hati nak masuk Watsons sahaje untuk cari lipstick baru memandangkan yang lama sudah pun haus di cucuh ke bibirmu satiap hari. Tu je la niat utama. Bajet tak sampai pun RM50 kan.

Sesudah selesai membeli, matlamat kau pun telah tercapai. Seharusnya kau pulang terus. Tapi on the way nak keluar mall kau ternampak pulak satu handbag yang design dia sudah lama kau idamkan, siap ade les 20% lagi tu. Maka harusla melayang lagi note Ringgit Malaysia kan.. Alahai perempuan...

Lalu kau pun berjalan lagi, nampak pula sepasang kasut yang gila match dengan handbag yang baru dibeli tu. Pikir punya pikir, kau pun sambar juga... Akhirnya, matlamat kau yang mulanya satu sudah bercabang-cabang bukan? Bajet yang sepatutnya tak sampai pun RM50 juga kau ingkari. Alahai perempuan...

Bila hati sudah puas, kau pun menjenguk baki wang yang ada. Dan lantas kau pun buat muka terkejut seraya berkata, "OMG.. over bajet sudah.. " Sambil sengih-sengih sendiri. Perasaan sangat puas + sedikit kesal. Alahai perempuan.....

Alahai alahai alahai alahai perempuan... =)

10 comments:

avid gunner said...

haha...shopaholic!

H.A.N.I.E said...

haih..mmg selalu jd mcm tu =_="


salam tuan blog.. ;)

HEMY said...

kalu rasa kesal je..kata kat diri sdri.."I earn my money so hard..y not having something 4 me?"

sI tEDI said...

eekkekeke.. buat2 terkejutlak!

aku kalau nak beli barang mmg rancang dulu. ekekekke// tgk poket penuh ke tak

zack zukhairi said...

hehe. biasa la tu. :)

perempuan...

Ummu Solehah Muhammad said...

perempuan ^__^

ASaDa RyutaRo said...

heh.. over dose! haahaha

kim salam kat org beli beg ngn kasut tu.. :)

Aini said...

ASaDa : W'alaikumsalam orang tu jawab ni.. =)

Didi Nadhirah said...

apa nak jadi dengan perempuan yang dinyatakan ini...

Aini said...

jadi perempuan la kak didi oii..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails