Followers

Thursday, January 21, 2010

Komik Nostalgia

Kalau korang dah mula pandai membaca masa tahun 90an, mesti ada yang pernah baca komik-komik lama macam ni kan. Aku Budak Minang dan Aca dan Atuk adalah salah satu karya kartunis ujang yang memang sempoi sangat-sangat. Sampai di buat drama kat tv 2 sekarang ni.

Aku sangat la suka masa tengok drama Aku Budak Minang tu. Sampi aku search komik betul dia kat internet. Akhirnya jumpa. Sebenarnya sebelum ni tak pernah baca pun, tapi lepas tengok drama dia tu, terus rasa teruja nak tau kesudahan drama tu. So nak tau kesudahan dia, kena la cari komik nya kan. Nak cari hardcopy kat rumah comfirm tak de la, komik sinchan banyak la. So cari la kat makcik google dan akhirnya jumpa la komik ni kat blog ini.



Punya la rajin siapa yang menscan komik ni satu per satu page. Terima kasih la tak terhingga. Akhirnya dapat juga baca dari komik sebenarnya. Memang puas dapat baca komik ni. Tak percaya? Silalah ke sudut bacaan ni untuk download dan melayan komik ni. Nostalgia betul rasa bila baca dan tengok lukisan-lukisan dia.


Selain komik-komik ujang, banyak lagi komik-komik dan majalah lama-lama yang ada kat blog ni yang boleh di download. Siapa- siapa yang suka membaca benda-benda macam ni, komik-komik karya tempatan, memang tak rugi la pergi blog tersebut. Bukan senang nak cari komik lama-lama ni. Kat kedai pun susah jumpe ni..hehe

Akhir kata, marilah sama-sama menjayakan kempen mari membaca yang di seru kerajaan.. Huhu.. =)

8 comments:

Eye_nee said...

Ingat lg dulu2...kat dlm Majalah humor GILA-GILA...suka sgt baca karya si Ujang ni.....lawak@...

QieFLy si Dolce said...

takde komik yang lama maka takde la yang baru ni kan....

Faarihin said...

dah lama tak baca komik karya ujang ni.. tq bg tau yer.. (^__^)

azmihajisaidin said...

Asalamualikum cik kak.msih wujud lgi x mjalah2 ni dlam simpanan sedari?kalau ada mohon di upload balik..dh seluruh pelosok dunia sya cri mjalah cmni.last2 jmpa kt blog ni.sygnya dh dirmove xlh nk donlod

azmihajisaidin said...

Asalamualaikum cik kak..masih wujud lagi ka majalah2 ni smua dlm smpanan sedari..kalau lah masih wujud,mohon upload blik sbb dh serata pelosok dunia hmba cri mjalah ni.last2 jmpa kt cni,tpi bla nk donlod xbleh la pulak..mohon jasa baik baik sedari.tq

Aini said...

sorry en, x de dah.. kt pc lama dlu.. =)

Unknown said...

Aa ye ke.mana nk cri
Link tu pn dh xde.

Unknown said...

Aa ye ke.mana nk cri
Link tu pn dh xde.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails