Followers

Friday, January 1, 2010

Si Masin Ikan Kurau


Bila hari jumaat macam ni, mood hujung minggu pun mula la melonjak-lonjak atas kepala kan. Berpikir-pikir ape yang best dibuat hujung minggu ni. Pikir punya pikir, teringat pulak kat masak tumis ikan kurau masin yang mak ain masak mase kitorang tido rumah die minggu lepas. Punye la sedap, sampai 3 kali aku tambah..Hambik, tgok la badan cm ne kan sekarang..huhu..

Walaupun nampak simple sesangat, tapi ianye adalah sahangat sedap! Dengan cili padi die, bawang-bawang die yang bercampur dengan ikan kurau masin yang dihancurkan. Pehh..memang terangkat la. Lagi-lagi sejak beberapa ari ni keje makan ayam je sepanjang beberapa hari buat kenduri tahlil untuk Arwah Atok, jadi tekak pun terasa nak nak makan benda lain pulak.

Maka dengan itu berpikir-pikir dan berkira-kira lah aku untuk masak sendrik resepi tu hujung minggu ni. Weekend..Tunggu.............. =)

10 comments:

zack zukhairi said...

tau tak ikan masin bulu ayam ? yang tu best! yg lain x best. :p

Aini said...

ikan bulu ayam 2 sedap goreng kan..

ade plak yg len x sedap.. kasi try dulu..huhu

psychopath said...

sdpnye.
rase nk dtg sane je weekend ni mamam.

adiwarnatasya said...

Hii Aini:)
"Salam Persahabatan"...
Selamat Tahun Baru...

SuRayA^i. said...

pergh pergh~
nseb bek da dinner kan..kurang sket keterliuran dgr smbal tumis ikan masin tu~

morriss said...

dah masak..jemput2 la kite ye..hehee

Si budak Aboi said...

msk lemak cili api pun sdp gak !

zuwairiaiman said...

thanks for the great thing you share ;)

Sang Harima said...

Masak tu, ajak a semua..

Sang Harima said...

Masak tu, ajak a semua..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails