Followers

Wednesday, January 13, 2010

Nafsu

Petang hari macam ni, nafsu untuk mengisi perut dengan juadah yang superb berada pada tahap kritikal. Dalam otak membayangkan macam - macam makanan yang sedap-sedap. Rasa teringin sangat nak makan pelbagai makanan. Apekah? Tak habis-habis teringin mengalahkan perempuan mengandung yang mengidam. Haiyaaaah sekali lagi.

Kek batik marie. Plan nak buat semalam ni lepas balik office. Sampai-sampai rumah dah sinsing lengan dah ni nak buat, confident je semua bahan dah cukup. Butter ade, telur ade, coco powder ade, bersungguh dah nak buat ni. Last-last baru perasan bahan utama dia, biskut marie tak beli lagi.. So -------------> plan gagal =(

Kuew tiaw hong kong. Paling superb kat arked meranti, utm skudai. Memang suka gile. Sanggup tu dulu jalan kaki dari Kolej Tun Razak pergi meranti sorang-sorang semata-mata nak makan benda ni. Lama dah ni tak makan. Teringin sangat jugak.

Nasi goreng seafood. Adoi sedapnye.. Di tambah pulak dengan udang-udang yang besar gedabak dan kaya dengan sotong. Memang licin la kalau dapat ni.. Nyum.. nyum..

Okeh sudah sudah sudah! Cukup tiga sahaja untuk kali ni. Please stop it! Jangan nak bayangkan dengan lebih-lebih lagi. Sila kawal nafsu makan anda, timbang-timbangkan la berat badan mu itu aini. Kasi sedar, hidup bukan untuk makan semata ok.. =(

p/s : nak jugak......

6 comments:

ASaDa RyutaRo said...

post ini memang sengaja mo kasi org baca lapar..
waaa.. nk nasi goreng seafood itew!!

zella said...

ya ampun!!!
tolong la..nk nanges...
sbb tgk makanan tahap meleleh air liur sampai xle nk cover!!

wa.............nk mkn..!!

menci dgn diet!! tp kata nk kurus.... =p

lia bulat said...

mak ai...sodapnya.....
meleleh air liur..hehehe

izandaughtersalleh said...

adeh,merembes-rembes jus gaster aku. hahaha

fashah84 said...

lapor tengok semua pic mknn tu...
hr tu baru je sy buat kek batik tu..mmg sedap..berbaloi-baloi..

sI tEDI said...

kek batik aku x secantik kek batik tu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails